Friday, August 15, 2008

Glass Art Project

My sister, Dini, send me glass art paints from Indonesia. Thanks a bunch, dear. I really love it!! Look what I've done 2 days a go with the paints. Cute isn't it? *psssttt....actually she send this for Arwen, but I couldn't resist to use the paints...sorry Arwen ;)*

Glass Art Project

I was having so much fun drawing and painting on a glass. The paint is bright and opaque when wet but dries to a flexible, transparent, plastic finish. These paints can be used to create motifs to decorate window, mirror, used bottle, candle holder, etc.

Glass Sulur CU Glass Bird
Glass Flower Leaves Glass Flowers CU 2

And I've been experimenting with acrylic paints as well. This is the result.

Glass Balloon Glass baloon CU

I think this is going to be my new hobby ;).

Artist : Dita
Tools : Acrylic Paints and Glass Art Paints

8 comments:

Fitri said...

Dear Dita, gue jatuh bangun *lebih dari sekedar jatuh cinta* ngliat kreatifitas lo, thank you udah meng-inspirasi gue juga ya mak..

bulan2 belakangan gue juga dah mulai menggali lagi hobby2 lama gue..semoga gue bisa semakin kreatif keq elo.

Luv

Pinot, Dita, Arwen & Leia said...

Iya Fit, gali terus kreativitas lo. Libatin juga tuh si Nissa biar tumbuh jadi anak yang kreatif :). Eh bikin blog craft dunk, biar bisa tukeran link. Ayo, biar lo semangat juga untuk ngisi blog dengan crafting.

Xtina said...

Dita...glass paint-nya merknya apa?...aku mau cari disini, siapa tau ada. Aku kan ngumpulin botol teh snapple udah nyesek2in gudang (suamiku udah cemberut) dan belum tau mau diapain...ehhh kok kamu tampil dengan paint glass art!! kamu itu memang the best deh ;-))

Dita said...

Yang dikirim dari Indo gak ada merknya karena dia satu paket sama buku ttg glass art. Yang kubeli di sini merknya Gallery Glass. Jenisnya juga macem2, ada yg buat glass ada yg buat keramik. Ah di sana mah pasti beragam merk deh. Gak kayak di sini.

Petite Penguin said...

Mbak Dita, salam kenal ya, ternyata hobby kita sama banget,walaupun aku gak sehebat mbak, hehe. Aku lagi getol2nya ngepersonalized barang-barang di rumah, dengan sentuhan pribadi (biar jelek, tp bikinan sendiri kan, hehe). Aku baru mo posting photo2 tentang decor, tapi gitu liat postingan mbak, minder. Aku link situs2 mbak di tempatku ya...

wienblog said...

wah kreatif banget mbak!Ceria sekali warna-warnanya.. Jadi pengen coba bikin juga, ntar lagikan liburan lebaran, anak-anakku pasti seneng dapat project spt ini...tq ya

Sita said...

pernah baca buku crafts, utk glass painting bisa pake cat minyak. Gimana hasilnya pake cat akrilik, setelah dicuci apa masih nempel catnya dibotol?

Swati said...

Hi,
Found your blog via Ikea hacker - and been exploring since. You are an artistic family! And wow, so many blogs! Pity so many in Bahasa which I can't understand. One thing about these glass paints - are they water proof or water soluble? I tried acrylic fabric paints on glass bottles once, to make vases, and after a while the paint dulled and lost its lustre, partly due to the dust and grime. Unfortunately, it scrubbed itself off when I tried to clean it. The glass paints I could find were all water soluble too. So I tried with marker pens - the sort you use to write on transparencies. It is working, so far, but the colours are again looking a bit dull :(